Публикувай обява
click to enable zoom
Зареждане на карта
We didn't find any results
увеличи карта
Изглед Roadmap Satellite Hybrid Terrain Моето Местоположение Цял Екран Предишен Следващ
Подробно Търсене
Намерихме 0 резултат/а Искате ли резултатите да се заредят сега?
Подробно Търсене
we found 0 results
Резултати от търсенето:

Иран предлага пълно освобождаване от данъци на инвеститори в хотели

Posted by Редактор on октомври 4, 2016
| 0

Всички дейности, свързани с туристическия сектор, ще бъдат освободени от данъци за период от 5 до 13 години

Инвеститори, които строят хотели в Иран, ще бъдат освободени от данъци най-малко за пет години, обявиха представители на правителството, което се надява на приток на туристи след отмяната на международните санкции, предаде AFP, цитирана от БТА.

„Всички дейности, свързани с туристическия сектор, ще бъдат 100 процента освободени от данъци за период от 5 до 13 години в зависимост от регионите“, заяви иранският заместник-министър на икономиката Мохамед Хазаей на конференция в Техеран с участието на представители на туристическия сектор от 18 страни, най-вече европейски.

Той изтъкна, че след вдигането на международните санкции през януари след споразумението с великите сили от лятото на 2015 година за иранската ядрена програма, „има исторически и безпрецедентен наплив на чуждестранни инвеститори в Иран“.

„Предложили сме гаранции за 9 млрд.долара чуждестранни инвестиции, главно от европейски страни“, посочи Хазаей.

Иранският първи вицепрезидент Есхак Джахангири от своя страна отбеляза, че чуждестранните инвеститори ще имат подкрепата на правителството и че няма да има дискриминация между тях и иранските инвеститори.

Иран възнамерява да изгради 300 нови хотела през идните пет години, за да развива туризма – сектор, в който се очаква да бъдат създадени 140 000 работни места.

На път са да започнат проекти за 170 4- и 5-звездни хотела, уточни министърът на транспорта и градското развитие Абас Ахмад Ахунди. През 2015 година туризмът беше 7,6 процента от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната, а през 2016 би трябвало да достигне 9 процента от БВП, допълни той.

Броят на туристите в Иран е нараснал до 5,2 млн. през 2015 година, а целта е те да станат 20 млн. през 2025 година.

По статията работи: Бойчо Попов

Коментирай

Your email address will not be published.